Dressyrprogram och halter

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en bra helg än så länge. I detta inlägget tänkte jag berätta om ridpassen i fredags. Det blev två ridpass i fredags eftersom jag var borta någon gång så då har vi så att man kan rida igen i en annan grupp som ligger på samma nivå som man själv. Jag var borta någon gång eller några gånger när jag mådde så dåligt för några veckor sen. Det var inte planerat att jag skulle rida två gånger men jag blev väldigt glad när jag fick reda på det!
 
Först i min grupp då, så red jag en ponny som heter Sirocco, jag har ridit på honom många gånger och varit med honom på några Pay & Ride's så det var roligt att rida en häst man känner. Vi skulle rida ett dressyrprogram typ, fast det var med lite bommar och i vissa delar skulle vi sitta ner i traven och i vissa rida lätt osv. Jag var väldigt noga med vägarna och tycker ändå att jag fick till det ganska bra, inte helt perfekt men jag var mycket nogrannare med detta än jag brukar vara hehe. 
 
Jag och Sirocco :)
 
Sedan så red jag en häst som heter Jack, jag gillar honom väldigt mycket men han är väldigt svår. Det ska vara precis som han vill och det ska gå så fort som han vill osv. Vi skulle rida en evighetsbana med volter och övergångar osv. Först red vi den i skritt och sen trav. Men jag red inte den i trav sen eftersom han blev så himla pigg sen och bara sprang iväg med mig så det kändes liksom som att vi inte var ett team. Så ridläraren sa att jag kan jobba på lite halter. Det gjorde jag då istället och först så var det ganska svårt och jag måste bli bättre på att kunna sitta ner ordentligt. Det blir oftast så att när jag vill sitta ner så trycker jag ner i stigbyglarna och det blir mer så att jag går upp lite i sadeln typ. Så jag jobbade på det och att verkligen sträcka mig, kan säga att jag hade träningsvärk i magen sen hahah. Men jag travade ändå på en volt lite sen och det gick mycket bättre!
 
Först tänkte jag att det var lite tråkigt att jag inte gjorde banan osv, men det var bättre att jobba med halter och sånt och att faktiskt känna att vi jobbade tillsammans än att göra banan och att den inte blev till 100. Så är hyffsat nöjd ändå!
 
Och Jack!
 
Förlåt för sååå långt inlägg och för att bilderna har så dålig kvalite haha.
 
RSS 2.0